Het dansende verlangen

22

Afbeelding 1 van 1

De vrouw met het spinrag

April 1995, Olie op linnen, 80 x 80 cm; (zie tekst onder)Zoals een kruisspin zijn prooi in spinrag wikkelt, zo werd mijn ziel ingesponnen door God. Ik was onontkoombaar overgegeven aan de genade, prooi van God. Alleen hier was voor mijn ziel de bevrijding te verwachten, alleen hier konden de eerste stapjes gezet worden op weg naar kennis van het lijden van Christus en de zelfkennis. Doordat ik me begon toe te leggen op het lezen van de Bijbel en het bezoeken van de Kerk om Jezus te leren kennen, sloeg de liefde van God als een warme deken om me heen.

Welkom op mijn website ‘Het dansende verlangen’. Hier kunt u kennis maken met een aantal van mijn schilderijen in olieverf, aquarel, (pastel)krijt en ei-tempera.
De inspiratie putte ik uit de stilte van mijn hart die mij met God verbond. Mijn hart werd erdoor in beweging gebracht. Vandaar ook de naam  ‘Het dansende verlangen’. Het werd voor mij een pelgrimstocht naar God. Het schilderen maakte deel uit van die pelgrimstocht en daarvan geven mijn schilderijen een impressie. In de schepping zie ik Gods hand terug. Daarom horen landschappen ook bij mijn pelgrimstocht. Ik hoop u daarmee veel stof tot inspiratie te kunnen bieden.

Voor reacties en informatie kunt u gebruik maken van mijn e-mail